Vulkaner og jordskjelv

Vulkaner og jordskjelv
Utgivelsesar: 2008
Originaltittel: Volcanoes and earthquakes
Serie: Oppdag
Forlag: Forlaget Vigmostad & Bjørke AS
Sprak: Bokmål
ISBN/EAN: 9788251624992
Forfatter: Ken Rubin
Antall sider: 64
Oversatt av: Stokseth, Lene
Kategori: Faktabøker

Boken handler om hva som foregår under jordens overflate. Her kan du blant annet lese om hva som skjer i en vulkan, hvordan en tsunami oppstår, hva som får en geysir til å sprute og hvordan en vulkanolog jobber. Har ordliste og register.

Du er ikke logget inn; Logg inn ; Platetektonikk. Velkommen; Arbeidsbok; Platetektonikk. Hva er platetektonikk? Husker du da hele Europa satt askefast på grunn av en islansk vulkan? Islandske vulkaner har skapt trøbbel før også, da med mye større konsekvenser enn at vi. Jordskjelv er ikke jevnt distribuert over jordas overflate. De er stort sett konsentrert i smale belter. I de samme sonene finner vi vulkaner og fjellkjeder. Hvorfor. Du er ikke logget inn; Logg inn ; Platetektonikk. Velkommen; Arbeidsbok; Platetektonikk. Hva er platetektonikk? New Zealand består av to hovedøyer, Nordøya og Sørøya, og flere mindre øyer. Sørøya er størst, med et areal på 150 460 kvadratkilometer. Og har du noen gang tenkt på hvordan vi har fått vårt flotte landskap med høye fjell og dype daler? Eller hvorfor store deler av Afrika er ørken? Klikk på «Velg kapittel», og du er i gang! Fra kapittelsidene velger du oppgaver og andre nettressurser til kapitlet. Her er forklaring av sentrale begreper i. Indonesia er en øygruppe bestående 17 506 øyer, hvor de største er Java, Sumatra, Kalimantan, Sulawesi og den vestre delen Papua på øya Ny Guinea. 2. I hvilke deler av bergindustrien er det vekst – og hvor er det tilbakegang? l De siste årene har produksjonen av industrimineraler, byggeråstoffer og. Innledning.

Island er visst for dets vakker landskaper. Isbreene, snø, vulkaner og gyseres lager landet malerisk. Landskapet er ru, urørt og meget vid.

2018 PDF/ePUB E-Bøker - All rights reserved.