Smultron

Smultron
Utgivelsesar: 2015
Forlag: Bokförlaget Arena
Sprak: Svensk
ISBN/EAN: 9789178434428
Forfatter: Lotte Möller
Antall sider: 182
Kategori: Floraog Kulturhistorie

"Boken är en sinnlig fröjd att läsa. Gör det!"Svenska Dagbladet

"It will be a great addition to our library." Elaine Charwat,The Linnean Society of London

"Lotte Möller återupprepar sitt vinnande koncept från sin bok om citroner och förmedlar kunskap om det lilla röda väldoftande smultronet så att man nästan kan känna smaken och doften."BTJ

Säg smultron och du får ett leende till svar. Men hur mycket vet vi om smultron mer än att de är doftande röda och smakar sommarlov, fågelsång och solsken?

Mångfaldigt prisbelönta Lotte Möller har färdats längs smultronets revor i tid och rum och gjort en mängd märkliga upptäckter. Till exempel att bäret som i dag står för barndom och oskuld en gång i tiden symboliserade falskhet och förräderi. Och att det inte var tillrådligt att äta eftersom paddor kunde ha förgiftat det. Fast Linné åt ändå smultron, upp till två och en liter om dagen, utan att må illa. Tvärtom blev han tack vare dem av med sin svåra gikt. Smultron har också haft en erotisk innebörd. Plocka smultron under snön var en populär pantlek på 1800-talet som gick ut på att den som förlorat fick låta sig kyssas under ett utspänt lakan. Allt man kan vilja veta om smultron i trädgården, i formgivningen, i botaniken, i sylt, desserter och brännvin, i Amerika, i dikten, i måleriet och i Shakespeares Othello avhandlas i denna spännande och vackert illustrerade bok som också bjuder på författarens godaste smultrondesserter.

Lotte Möller är kulturjournalist och författare, känd för en stor trädgårdsintresserad läsekrets med nyskapande böcker somTrädgårdens natur,Maryhill en trädgård i Lund,Tre mästare tre trädgårdar samt inte minstCitron, den Augustnominerade boken om citronens historia och betydelse för europeisk kultur.

CC Gardiner AS Fossegrenda 13 B - 7038 Trondheim Tlf 73 95 65 80 Fax 73 96 73 35.

Admin 0 treff søk. Canderel Canderel søtningstabletter; Pasta Fullkorn, Penne Rigate/uten egg; Canderel søtningsstrø; Canderel Søtningstabletter; Pasta Økologisk. Lara Suzanne er en av sortene til Cliff Blackman, som er en kjent pelargoniumforedler fra Australia. Han fikk godkjent prefikset `Lara`i 1976, og har krysset frem. Her har du forslag til ukens kommende middager. Håper du finner mange godbiter, og lykke til med planleggingen og gjennomføringen […]

2018 PDF/ePUB E-Bøker - All rights reserved.