Sjakken eller livet

Sjakken eller livet
Utgivelsesar: 2016
Forlag: Cappelen Damm
Sprak: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202527969
Forfatter: Atle Grønn
Kategori: Lek og spill

Sjakken eller livet er en annerledes bok om sjakk, en reise i sjakkens historie og kultur og en hyllest til dem som i ulike livssituasjoner er besatt av spillet. Atle Grønn er en av Norges fremste sjakkeksperter og byr på varme møter med mennesker som nærmest må ta det eksistensielle valget: sjakken eller livet. Han formidler med humor og kjærlighet sjakkverden fra innsiden, og lar oss få et glimt av personlige tragedier og triumfer. Grønn, som har spilt mot Magnus Carlsen flere ganger, forteller hva som gjør Carlsen til verdens beste spiller. Leserne får også historien om den unge verdensmesterens motstandere og forgjengere i kongerekka de store personlighetene som til sammen teller seksten klassiske verdensmestere siden 1886.

Atle Grønn er professor i russisk og internasjonal mester i sjakk. Den profilerte NRK-eksperten har vært redaktør av Norsk Sjakkblad, leder i Oslo Schakselskap og har en ukentlig sjakkspalte i Dag og Tid.

Sven Wisløff Nilssen har startet opp et nytt nettsted med daglige sjakkspalter Foto: Rebecca Lundqvist. Jeg har gått svanger med en drøm om å skrive en daglig. Det er ingen tvil om at sjakk er i vinden i Nittedal. Til sammen 81 barn deltok på sjakkturnering i Flammen lørdag 6. mai i regi av Nittedal Sjakklubbs Ungdom.

2018 PDF/ePUB E-Bøker - All rights reserved.