Sigrid

Sigrid
Utgivelsesar: 2014
Serie: Sagan om Valhalla
Forlag: Bonnier Audio
Sprak: Svensk
ISBN/EAN: 9789173489676
Forfatter: Johanne Hildebrandt
Kategori: Romaner

Sagan om Valhalla är äntligen tillbaka!Sigrids far vill gifta bort henne med Erik, Svitjods kung, för att säkra den fred som slutits mellan götar och svear. Först när Freja, den främsta av Valhallas gudinnor, lovar henne ett barn som ska rädda Norden från kristendomen går hon med på giftermålet. Snart inser hon att Freja kräver mer av henne än hon kan ge.

Svend har fostrats av jomsvikingarna, Nordens mest mytomspunna kämpar. Efter en stor seger söker han upp den man som han fruktar och hatar mest, Harald Blåtand, och kräver att bli erkänd som hans son.

Om Svend lyckas kan han nå sitt mål, att störta sin far från högsätet och bli Danmarks kung.

När Sigrid och Svend möts inleds en episk kärlekshistoria, fylld av ödesdigra val och brutna löften som kommer att förändra hela Norden.

Med Sigrid väver Johanne Hildebrandt en magnifik saga byggd på Sigrid Storrådas liv, den drottning som format Nordens historia. Följ med till 900-talets sagotid när sägenomspunna kungar och drottningar härskar, blodiga krig står mellan vikingar och kristna och gudinnorna vandrar bland de dödliga.

För persongalleri och ordlista gå in på www.bonnieraudio.

se


”Storartad fantasy om Sigrid ... när Johanne Hildebrandt är tillbaka med en fjärde del i Valhallaserien så är exalterad ett för svagt ord. ... Det är genialiskt (varför har ingen kommit på att skriva en fantasyaction om Sigrid Storråda förut?) och superfeministiskt och Johanne Hildebrandt befäster sin roll som Sveriges fantasydrottning nummer ett.”
Göteborgs-Posten

”Ett vidunderligt kärleksäventyr utspelar sig, där offret för Sigrid visar sig bli större än hon anat. Jag är helt hänförd av hur ljudbokens uppläsare smakar på Johanne Hildebrandts ord. Ömsom smeksamt berättas och bitvis spottas berättelsen ut vilket ger en intensiv känsla av att vara på plats på gårdstunet i Svitjod.

Magiskt!”
Varbergs Posten

”Johanne Hildebrandt lyckas verkligen få till det mystiska utan att det blir oförståeligt eller överdrivet. ...

Jag kan starkt rekommendera boken till älskare av hennes tidigare verk.

Gillar man dessutom fantasy och historia är det en given bok i hyllan.”
Dala-Demokraten

”Detta är en härlig och spännande saga som bygger på Sigrid Storrådas liv, den drottning som formats Nordens historia.”
Skaraborgs Läns Allehanda

”Berättelserna är mycket gediget skrivna och känns verkliga. Läsaren får uppleva en mycket rå och karg värld där sex och våld beskrivs på ett mycket starkt sätt.

... Boken ger en fin bild av hur det kunde ha gått till när Sigrid kämpade sig till makten i Sverige under vikingatiden. Det är dessutom en lärorik berättelse.”
Dala-Demokraten

”Blixtar som viner, regn som släcker häxbål och gudar som låter människokroppar bli deras kärl.

Johanne Hildebrandt är tillbaka med en ny saga från Valhalla. Historisk fantasy med starka kvinnor och mycket romantik, men också blodig grymhet och fasansfull hämnd. Det är 900-tal, de korstroende och asafolket kämpar om makten i Norden, och drottning Sigrid Storråda bär den blivande konungen Olof i sitt sköte.”
Tara

”Det blir en fin bokhöst ... för oss som har fantasy och de fornnordiska gudarna som största last: Johanne Hildebrandt är tillbaka med en ny bok – Sigrid – i den fantastiska Sagan om Valhallaserien.”
Amelia

”Det är en blodig actionhistoria som är spännande att läsa och som passar både vuxna och barn. Som extra bonus blir man nyfiken på historien och börjar googla fram fakta om denna händelserika tid. Författaren har tidigare skrivit tre romaner om Freja och gudarna i Valhalla.”
BTJ

”Ett rått men ändå synnerligt välformulerat språk för läsaren genom krig, elände, slaveri, avrättningar, skymfer. ... författaren släpper aldrig greppet om läsaren ... Behållningen? De fantastiska maktstriderna, förmågan att beskriva en tidsepok som vi annars tänker oss som ett slags folk som sällan eller aldrig lämnade sina vikingaskepp. Förmågan att utan överdrift ändå ger oss bilden av barbariet, den enorma gudastyrningen och dess dyrkan, fiendeföraktet, intrigerna, underdånigheten för överheten.”
Tranås-Posten

”En fängslande berättelse med bra driv ... Sigrid är en hisnande berättelse fylld av magi, romantik och action ... och för mig passar den klart in i en av mina favoritgenres: historiska äventyrsromaner.”
bibliophilia.se

”Hildebrandt får till en bra historia. Böcker om starka kvinnor ligger i tiden och Sigrid är i högsta grad en stark kvinna i ett mansdominerat samhälle.”
Gotlands Tidningar


OSLO TINGRETT (VG) Retten mener 38-åringen fra Sunnmøre drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Han slipper likevel å bli straffet for handlingen. Sigrid Undset er Norges internasjonalt mest kjente kvinnelige forfatter. Hun skrev romaner, noveller, essay, helgenfortellinger, selvbiografiske tekster samt noen få. BEKREFTER: Politiadvokat Cecilie Gulnes opplyser til TV2 at politiet mener Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) var i live på låven på Bryn i Oslo. Foto. Mesterhus Sigrid har en moderne fasade og uttrykk, samt åpen og luftig planløsning med god utnyttelse av plassen. Et lett skrånet pulttak og bruk av horisontale og. Fraktet til den siktede 37-åringens campingvogn på Bryn etter bortføringen, mener drapsetterforskerne. Sigrid Undset av Aage Remfeldt 1927/NTB Scanpix ※. Gjengitt med tillatelse Sigrid Undset hører til de fremste og internasjonalt mest kjente norske forfattere på 1900-tallet. Hun debuterte i 1907 med ekteskapsromanen Fru Marta Oulie. Sigrid Giskegjerde Schjetnes drapsmann (41) er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fortsatt tvungent psykisk helsevern.

Påtalemyndigheten ber retten. Her ser Sigrids foreldre den tiltalte 38-åringen **Aktor: - Sigrid ble utsatt for gjentatt stump vold mot hodet **Forsvarer: - Det finnes ikke fellende.

Jeg er utdannet sykepleier, har arbeidet 10 år i videregående skole, og har skrevet et stort antall lærebøker innen helse- og sosialfag. Siden 1997 har jeg.

2018 PDF/ePUB E-Bøker - All rights reserved.