Osv.

Osv.
Utgivelsesar: 2011
Serie: Gyldendal pocket
Forlag: Gyldendal Norsk Forlag
Sprak: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205409651
Forfatter: Johan Harstad
Antall sider: 501
Kategori: Noveller, lyrikk og drama

Nominert til Brageprisen!

1994. Det er det året ingenting går som det skal. Tonya Harding får problemer med sine olympiske skøyter, Kurt Cobain skyter seg i garasjen og O.J. Simpson rømmer fra LA-politiet med nittifem millioner tv-seere som tilskuere. Samtidig går Sarajevo inn i sitt tredje år av beleiring, i Rwanda starter hutuene det største folkemordet siden holocaust og i Groznyj venter innbyggerne på at russerne skal angripe dem en gang for alle. I midten av alt dette finnes en amerikansk familie som er i ferd med å gå like mye opp i sømmene som den verden de lever i.
Med utgangspunkt i noen av de alvorligste konfliktene på nittitallet handler Osv. om hvor håpløse ting kan bli om man er så uheldig å være blant de levende, i en verden som har lært å sende folk til månen og splitte atomet, men som åpenbart fortsatt har en underutviklet evne til å føle medlidenhet.
Johan Harstad er født i 1979, vokste opp i Stavanger, men er i dag bosatt i Oslo.

Han debuterte som 22-åring med kortprosasamlingen herfra blir du bare eldre (2001), og fulgte opp med den svært kritikerroste novellesamlingen Ambulanse året etter. På bakgrunn av disse to bøkene mottok han Bjørnson-stipendet i 2003. Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? var Harstads romandebut. Den var hovedbok i Bokklubben Nye Bøker og fikk stor - og fortjent - oppmerksomhet våren 2005. Den ble lansert med brask og bram i USA sommeren 2011, etterfulgt av en månedslang turné.
Harstad har siden utgitt flere djerve og samfunnsengasjerte bøker, f.eks. romanen om Albert Åberg som voksen, Hässelby. Harstad var i 2009 ansatt som Nationaltheatrets første husdramatiker, og Osv.

er skuespillet som vokste ut av dette arbeidet. Det er et omfattende verk, brutalt nådeløst, tilnærmet utmattende, men tidvis også både vakkert og omsorgsfullt.

Har du slekt i Hemne, Snillfjord, Heim, Vinje eller i området rundt, finner du kanskje din slekt her. En stor takk til de som har bidratt med data, bilder og. Gamletrehus. Åpningstider: Onsdag 12 – 17, torsdag 12 – 20, lørdag 12 – 15. Velkommen. Maridalsveien 120, 0461 Oslo. Tlf.: +47 900 61 631 – [email protected] Uvdal Resort kan tilby overnatting i HØYSTANDARD HYTTER med HARDANGERVIDDA som nærmeste nabo. Flotte TUR og FISKE muligheter eller legg turen til EKT LANGEDRAG som. Hipp, hipp, hurra!. Spesiell busstur til brannstasjonen for Bjørnene. Samenes nasjonaldag. Julegrana er tent!. Meny. Hjem; Nyheter; Eventyr; Sangkort; Aktivitetskort; Plakater; Spill; For de minste; Annet Norges feteste Rockefestival arrangeres i idylliske omgivelser på Øyesletta i Kvinesdal i Vest-Agder 7 - 9 Juli 2017. Sjøstue nr 1 som idag er Enhjørningen Fiskerestaurant ligger i det tradisjonsrike bryggekvartalet fra Hansa-tiden i Bergen. Navnet Enhjørningen nevnes første gang. Kvaliteten på det norske veinettet: Status riks- og fylkesveier. Har vi fått bedre riks- og fylkesveier, etter seks års sterk satsing? Hva med europaveiene? Sinna Mann 23. februar, 2012. Noen barn har en far eller mor som slår. Boj er redd for pappaen sin, men han finner en løsning. Det finnes dessverre barn som har en. Ved kortbetaling kan følgende kort benyttes: Informasjon om betalingsmottaker: FolkOrg, pb. 4614 Sofienberg, 0506 Oslo, Norge Tlf. +47 22 00 56 22 / +47 22 00 56 20.

2018 PDF/ePUB E-Bøker - All rights reserved.