Norges bunader og samiske folkedrakter

Norges bunader og samiske folkedrakter
Utgivelsesar: 2012
Forlag: Cappelen Damm
Sprak: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202392741
Forfatter: Heidi Fossnesog Studio Kolonihaven
Antall sider: 320
Kategori: Kulturhistorie

Denne boken ønsker å gi et bilde av vår egen tids drakttradisjoner. Nærmere 200 bunader og samiske drakter presenteres i tekst og bilder. Bakgrunnshistorien for hver enkelt bunad blir skissert, og de enkelte draktdelene beskrives. Dessuten vises bryllupsdrakter fra hele landet og nærbilder av bunadsdetaljer.

Våre bunader og folkedrakter er levende norsk kulturhistorie og føyer seg inn i en lang tradisjon for vakkert og særpreget kunsthåndverk. Draktskikken er ikke forvist til museene, men holdes i hevd landet over, og fanger stadig bredere interesse. Ikke bare velger stadig flere å anskaffe bunad, men bunader skifter også karakter. Blant annet har forskning omkring gammelt draktmateriale ført til endringer av tidligere drakter og lansering av rekonstruksjoner.

Bak i boken finnes en utførlig kildefortegnelse.

Forfatteren Heidi Fossnes, Art Director, designer og redaktør for Magasinet BUNAD, har i en årrekke beskjeftiget seg med bunader, og har under arbeidet med denne boken alliert seg med bunadskyndige mennesker over hele landet. Alle draktene er fotografert spesielt for boken av CF-Wesenberg.

Kjøp 'Norges bunader og samiske folkedrakter' av Heidi Fossnes fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet 9788202392741 Nærmere 200 bunader og samiske drakter presenteres i tekst og bilder. Bakgrunnshistorien for hver enkelt bunad blir skissert, og de enkelte draktdelene beskrives. Norges bunader og samiske folkedrakter Forfatter: Fossnes, Heidi Medvirker: Wesenberg, C.F. Norsk folkemuseum. folkedrakter samedrakter Samer samer Dewey: Denne boken ønsker å gi et bilde av vår egen tids drakttradisjoner. Nærmere 200 bunader og samiske drakter presenteres i tekst og bilder. Bakgrunnshistorien for. Norges bunader og samiske folkedrakter (Innbundet) av forfatter Heidi Fossnes. Kulturhistorie. Pris kr 349. Se flere bøker fra Heidi Fossnes. Norges bunader og samiske folkedrakter. Våre bunader og folkedrakter er levende norsk kulturhistorie og føyer seg inn i en lang tradisjon for vakkert og særpreget. Alle norske bunader og kofter samlet i ei bok. Norges bunader og samiske folkedrakter er et oppslagsverk innen bunader og samiske kofter som brukes i Norge. Denne boken ønsker å gi et bilde av vår egen tids drakttradisjoner. Nærmere 200 bunader og samiske drakter presenteres i tekst og bilder. Bakgrunnshistorien for. "Norges bunader og samiske folkedrakter" av Heidi Fossnes - Se omtaler, sitater og terningkast. Se hva andre mener. Norges bunader og samiske folkedrakter. Våre bunader og folkedrakter er levende norsk kulturhistorie og føyer seg inn i en lang tradisjon for vakkert og særpreget.

2018 PDF/ePUB E-Bøker - All rights reserved.