Maya

Maya
Utgivelsesar: 2011
Originaltittel: El cuaderno de Maya
Forlag: Gyldendal Norsk Forlag
Sprak: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205418431
Forfatter: Isabel Allende
Antall sider: 397
Oversatt av: Risvik, Kariog Risvik, Kjell
Kategori: Romaner

Allende overrasker med spennende og fargerik samtidsroman.

Amerikanske, unge og vakre Maya er 19 år, opprørsk og vrang. Kanskje ikke så rart, med den oppveksten hun har hatt: bokstavelig talt høytflyvende, fraværende foreldre, i tillegg til Nini og Popo, de relativt eksentriske, men likevel kjærlige besteforeldrene i California. Oppdragelsen hennes har vært preget av store doser både astrologi og astronomi, og et rehabiliteringsopphold i Oregon, før hun til slutt har havnet langt ute på skråplanet i Las Vegas.
Det er for å redde Maya at familien sender henne sørover, til en venn av bestemoren, på den lille øya Chiloé, sør i Chile.
På Chiloé blir hun venn med den mye eldre Manuel Arias. Han interesserer seg for områdets fantastiske, lokale sagn, for overtro og eventyr, og han hjelper henne til et innblikk i sin egen, dramatiske eksil-chilenske familiebakgrunn. Isabel Allende har lånt fra sin egen bakgrunn, men plassert sin unge hovedperson i en skikkelig virvelvind av en historie. Her er overtro og mystikk, politikk og prostitusjon, men også plass til mye mer, både til romantisk kjærlighet og til en merkelig mann som truer Maya på livet.
Cathrine Krøger sier i Dagbladet under tittelen BLOTTET FOR KLISJEER
"Latin-Amerikas grande dame, Isabel Allende, viser en imponerende innsikt i storbyens dophelvete.(...) gjennomført profesjonell (...) Mest elegant er parallellføringen av de to søvnløse eksilantene, unge Maya, med mareritt fra storbyens helvete. Gamle Manuel, med mareritt fra Pinochets torturkamre. (...) Allende bruker kriminallitterære teknikker for å nøste opp trådene i deres fortid. I en fantastisk roman som viser at det fremdeles går an å skrive pageturnere blottet for klisjeer."
Anita Hartviksen Ravn sier i, Rana Blad:
Søvnløs i Chile
"Personskildringene til Allende er som alltid skrevet med ei penn som ser og som gir deg karakterene i fanget. Persongalleriet er besatt av sterke tydelige kvinner, dumme og kloke menn, toppes med mye mat, sanselighet og fryktløse hunder, ja dette er i det hele tatt en bok som gir deg timer med god og meningsfylt underholdning. "

Viktig informasjon til leietakere! Vi har planlagt ny nettside i løpet av 2017! Melde feil/mangler Les mer om Melde feil/mangler. Om oss; Kontakt oss MAYA Musikk & Kulturskole ble grunnlagt i 1981 av musiker og musikkpedagog May (Maya) Østhassel. Skolens hadde sin hovedbase i Ris Storstue fra 1981 – 2000 og har. Klikk på bladet for å bestille abonnement I dette nummeret av Medium kan du lese mer om: Medium profilen • Klarsynte Cecilie Violett Beyer:: NRK Super er det største norske nettstedet for barn! Hos oss får du TV, spill, radio og nyheter. Har du problemer med nett-TV? Gå inn på tv.nrk.no/hjelp Festivalarmbånd med prisgaranti - tryk fra dag til dag - festival armbånd Vi tilbyr stor bredde av gaver, bryllupsgaver, kjøkkenutstyr og mye spennende for enhver.

Autodesks visjon er å hjelpe mennesker med å visualisere, designe og skape en bedre verden. Stort og bredt utvalg av garn, strikkemønster og ferdige strikke kolleksjoner. Vi har et stort forhandlernettverk i inn- og utland. Parkteatret AS Dronningensgt. 25 , 1530 Moss Telefon: +47 69 24 15 15 [email protected] Design & nettløsning av Kréatif 412 fagfolk, pluss minus, jobber hver dag for å servere Oslo det beste innen mote, mat og livsstil. Vi kaller det håndplukket.

2018 PDF/ePUB E-Bøker - All rights reserved.