Hva er journalistikk

Hva er journalistikk
Utgivelsesar: 2011
Serie: Hva er
Forlag: Universitetsforlaget
Sprak: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215017464
Forfatter: Martin Eide
Antall sider: 151
Kategori: Medie- og kommunikasjon

Hva skjer med journalistikken i en tid da det gjerne heter at vi er alle journalister? Med engasjement og innsikt diskuterer forfatteren journalistikkens vesen, tradisjoner og utfordringer og viser hva som står på spill i en medievirkelighet som er i stadig endring. Den tradisjonelle journalistikkens portvaktrolle og tilnærmede publiseringsmonopol er en saga blott. Fagets uklare ekspertise er utfordret og omtvistet. En samfunnskontrakt settes på prøve.
Journalistiske nyorienteringer finner sted, ikke minst i møtet mellom journalister og publikum. Det snakkes mye og begeistret om borgerjournalistikk og brukergenerert innhold. Dialogen mellom profesjonelle og amatører feires av tidsriktige medieideologer. En uformell stil slår igjennom, og «Det store Vi» avløses langt på vei av «Det store Du».

Vil journalistikken dø, eller er den kanskje heller i ferd med å bli allestedsnærværende? En hardkokt journalist-detektiv dukker tidvis opp i teksten og gir sitt bidrag til mysteriets løsning. Forfatteren gir oss innblikk i journalistikkens sjangere, i tradisjoner, henvendelsesformer og utfordringer. Til sist i boka lanserer Martin Eide ti bud for en oppegående journalistikk. Det første budet lyder: Du skal ikke ha andre oppdragsgivere enn en demokratisk offentlighet.

Institutt for Journalistikk er norske mediers eget kompetansesenter. Vi leverer kurs til journalister, redaksjoner og næringsliv. Bestill kurs på www.

ij.no – Jeg er skikkelig bekymret for alle de usannheter og løgner som spres via sosiale medier og useriøse nettsteder. Tøv som framstilles som om det er. Hold deg oppdatert på de siste nyhetene fra lokale, regionale og nasjonale nettaviser, i tillegg til en rekke utenlandske nyhetsnettsteder. Handelshøyskolen BI Forskning som forandrer. BIs forskere bidrar med forskning på internasjonalt toppnivå. Ny kunnskap gir bedre beslutninger, smartere måter å. «Fake news» er skjellsordet som brukes om oppspinn, meninger vi ikke liker og slurvete journalistikk. Men hva er egentlig falske nyheter? Lei av å finne på hva du skal lage til middag? Da kan denne varierte ukemenyen kan være til hjelp. Dette er ett av flere vanskelige spørsmål som vanligvis dukker opp i jobbintervjuer. Men hva bør du egentlig svare? 5-er fra Asbjørn Slettemark til NRKs «Innafor»: Gammeldags journalistikk, nymotens metoder Sportsreporter Mette Bugge har gått fra en tid som skrivemaskinsjournalist på 1970-tallet til nytt liv som Aftenpostens digitale superveteran i dag.

Marie (19) og 40.000 andre har ukjent språkdiagnose: – Jeg snakker og snakker, men de skjønner ikke hva jeg sier

2018 PDF/ePUB E-Bøker - All rights reserved.