Grevens tid

Grevens tid
Utgivelsesar: 2011
Forlag: Aschehoug & Co
Sprak: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203351150
Forfatter: Karsten Alnæs
Antall sider: 603
Kategori: Romaner

"Grevens tid" skildrer den første delen av livet til grev Herman Wedel Jarlsberg, en av de mest toneangivende Eidsvollmennene i 1814. Han vokste opp som norsk ambassadørsønn i Napoli, Haag og London. Den unge greven var frihetssøkende og opprørsk, og tiden han levde i, var urolig. Flere ganger trosset han storm og engelske krigsskip over Skagerrak for å skaffe korn til utsultede nordmenn, og han mønstret et frivillig jegerkorps for å slåss mot svenskene. Wedel Jarlsberg ville skape et selvstendig, uavhengig Norge bygd på ideene fra den franske revolusjon.
Romanen følger hans usedvanlige og spenningsfylte liv og skildrer samtidig en dramatisk tid i Norge med nødsår, opprør, blokader, kriger og det politiske spillet i årene før 1814.
"Grevens tid" bygger på brev, skriv, dagbøker, protokoller og beretninger. Historien er farget av Karsten Alnæs' innlevelse og fantasi der kildene tier.

Leverandør av fritidsprodukter. Service av dykkerutstyr. Salg av Bradley røykovner.

Fylket. Arbeiderbevegelsen i Vestfold : trekk fra den politiske og faglige arbeiderbevegelse 1906-1956; Avis og avisfolk i Vestfold : en kulturhistorie Spirea.no eies og drives av mediebyrået Tastatore AS ved Tore og Bjørnhild Fjeld. Det er ikke tillatt å kopiere noe innhold fra disse sidene uten egen avtale. 18 nov 08 Sitater. På denne siden vil jeg presentere noen sitater. På latinsiden finner du latinske uttrykk/sitater. Mange av disse sitatene er oversatt til norsk. Hva betyr ordet? Her finner du en alfabetisk ordliste over gamle ord og uttrykk. Vi setter alle pris på gamle ord og uttrykk. Ord fra norrøn tid som fremdeles. – Det var et fryktelig inferno i flammer. Uerstattelige verdier gikk tapt da «Kongsgården» på Uvdalsheia ble offer for flammenes rov. Nå skal den staselige. Andros Townsend, Yohan Cabaye og Luka Milivojevic scoret målene da Crystal Palace banket Arsenal 3-0 mandag kveld. – Det var et Arsenal-lag i. Derfor er det i grevens tid når den franske produsenten nå viser produksjonsutgaven av C5 Aircross på bilutstillingen i Shanghai, noen måneder før den. Tiden flyr så himla fort og er det under en uke til Julen. Personlig så føler jeg at jeg ikke rekker over alt jeg ska men, julen kommer om man vil eller ikke. Emne: Underemne: Forfatter: Tittel: Årg.-hefte: År, side: Illustrasjon: Kildehenvisning: Diverse: Administrasjon: Dokumenter: Fra Norsk Bergverksmuseum: Å strø.

2018 PDF/ePUB E-Bøker - All rights reserved.