Gjerningsmenn

Gjerningsmenn
Utgivelsesar: 2013
Originaltittel: Täter
Forlag: Forlaget Press
Sprak: Bokmål
ISBN/EAN: 9788275476515
Forfatter: Harald Welzer
Antall sider: 309
Oversatt av: Heyerdahl, Christian H.
Kategori: Historie

Mye er skrevet om holocaust og andre verdenskrig. Men det kanskje aller viktigste spørsmålet har fortsatt ikke blitt besvart: Hvordan kunne helt «vanlige menn» ? familiefedre, funksjonærer og harmløse gjennomsnittsmennesker ? plutselig bli til massemordere og brutale torturister? I Gjerningsmenn gir en av verdens fremste sosialpsykologer, tyskeren Harald Welzer, oss et nytt og urovekkende svar på dette spørsmålet, bygd på materiale både fra andre verdenskrig og våre dagers kriger.
I Gjerningsmenn konsentrerer Welzer seg om den tyske politibataljon 45, som tjenestegjorde på østfronten under andre verdenskrig.

Den besto av menn som gjennomgående var eldre, høyere utdannet og bedre sosialt ansett enn tyske soldater ellers. Likevel framsto politibataljon 45 som noen av de mest villige morderne i hele det tyske krigsmaskineriet, og de deltok aktivt i noen av østfrontens verste grusomheter. Hvordan kunne dette skje? Svaret vi får i Gjerningsmenn, er like skremmende som det er innsiktsfullt.

Jakter to gjerningsmenn etter drap på 31-åring i Asker VETTRE, ASKER: Den 31-år gamle mannen som politiet mener er drept, skal etter det ABC Nyheter. 107.1 Oppdatert onsdag 07. jun kl 14.11. NRK Nyheter fortsetter fra 106 7.6 14.11 Myanmarsk fly savnet.

Vi søker etter 2 gjerningsmenn og bilen de kjørte vekk fra åstedet i. Dette var en grå Audi A6, svensk registrert.

— Politiet i Oslo OPS. Den norske skistjernen sier i et intervju med Dagbladet at trykket rundt henne er enormt. – Jeg er ingen robot. Jeg er bare et menneske. Det er begrenset. Vi er innkjøpsorganisasjonen for store bedrifter Vår forretningsidé: "Tradebroker skal tilby markedets beste avtaler slik at medlemmene frigjør tid og reduserer. – Jeg ser ikke noen fremtid for meg selv som prest i Den norske kirke, sier sokneprest Stein Barlaup (51) i Midsund i Romsdal. Dagen inviterer til saklig. Analyse av sangteksten "Kunsten å være inder" - Karpe Diem "Kunsten å være inder", skrevet og utført av musikergruppa Karpe Diem, handler om hvordan Chirag Patel. Vestlandets største regionavis med alltid oppdaterte nyheter innenfor innenriks, utenriks, sport og kultur.

Ulykken skjedde klokken 19.43 lørdag. Kort tid før hendelsen fikk politiet flere meldinger om at noen kjørte vannscooter i høy fart i havnen. Vitner. Aust-Agders ledende nettavis med oppdateringer fra Arendals-regionen og Aust-Agder fylke. Vi gir deg nyheter, sport, kultur, underholdning, feature og meninger.

2018 PDF/ePUB E-Bøker - All rights reserved.