Fotball forklarer verden!

Fotball forklarer verden!
Utgivelsesar: 2006
Originaltittel: How soccer explains the world
Serie: Spartacus billigbok
Forlag: Spartacus Forlag
Sprak: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243003576
Forfatter: Franklin Foer
Antall sider: 256
Oversatt av: Leborg, Alexander
Kategori: Debatt og samfunn

Fotball er mye mer enn en idrett. Fotball er et perspektiv på verden. Å være supporter krever tro på linje med religion, og sporten er den eneste som har veltet regjeringer og startet frigjøringsbevegelser! Med dette i tankene la amerikaneren Franklin Foer ut på reise til ti av hovedstedene i fotballverden. Underveis sporet han opp Englands mest beryktede hooligan. Han møtte enken til Arkan, krigsforbryteren som formet Serbias mest fryktede hær av supporterne til fotballklubben Røde Stjerne. Og han reiste til Amsterdam for å finne ut hvorfor Ajax-supporterne pynter stadion med israelske flagg og David-stjerner. "Fotball forklarer verden!" er en bok full av overraskelser. Forfatteren viser oss hvordan fotballen mange steder rommer nasjonalisme og hat - men også samhold og kvinnefrigjøring. Boka fikk strålende kritikker og ble en bestselger i USA. Den er allerede oversatt i 16 land. "Fotball forklarer verden!" er virkelig underholdende om du liker fotball, og underholdende virkelighet om du ikke gjør det. "Her er beviset på det fotballentusiaster alltid har visst: Verden kan forklares gjennom 22 voksne menn som får betalt for å løpe etter en lærkule," skrev Bjørn Gabrielsen i Dagens Næringsliv om den innbundne utgaven.

Fotball Spansk stjerne om livet i Manchester: – Det ser ut som datteren min har bodd i en hule Programmet for deg som er opptatt av fine drakter, kjekke trenere og nidoble overstegsfinter. Podkast hver torsdag og radioprogram på NRK P3 lørdager kl. 12-14. Med. Norges ledende nettavis med alltid oppdaterte nyheter innenfor innenriks, utenriks, sport og kultur Londons ordfører Sadiq Khan stiller seg i spissen for det som likner en kampanje for å avlyse Donald Trumps statsbesøk Forklarer nyhetsbildet. Barn og unge får med seg hva som skjer i nyhetene, men forstår ikke alltid hvordan det henger sammen.

I Aftenposten Junior dekker vi det som. Kåseri (610 stk.) - Skal lære av andres feil Show no mercy! Bokmål - Skyt en elg, skaff deg en klimakvote Du visste kanskje ikke at elgen er en skikkelig. 17. mai - Norges dag! Kåseri av og om tanker rundt 17. mai-feiringen i Norge. Tentamensoppgave VG1-ST, våren 2008. Bokmål Forrige uke lanserte vi i Broom vårt første magasin noensinne. Nemlig VolvoKlassiker som nå er ute over hele landet – i kiosker, bladsjapper, butikker. I dag er de private konsulenter.

Norad mener deres erfaring fra Finansdepartementet er så verdifull for utviklingsland, at de har sendt dem rundt i verden for å. For noen måneder siden fikk optikeren Kolbjørn Lauvland (49) fra Grimstad en helt spesiell forespørsel. En kvinnelig brillekjøper hadde bestemt seg for.

2018 PDF/ePUB E-Bøker - All rights reserved.