Diabetes - den diabetiske fot

Diabetes - den diabetiske fot
Utgivelsesar: 2017
Forlag: Kolofon Forlag
Sprak: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230015599
Forfatter: Emil Ottosen
Antall sider: 213
Kategori: Helse- og sosialfag

Denne boken er skrevet for autoriserte fotterapeuter og annet helsepersonell som har med diabetikere å gjøre.
Den omfatter kort om diabetes generelt, helseutfordringer og egenomsorg, helsepedagogikk, fotkomplikasjoner, dokumentasjon, fotbehandling på den diabetiske foten, sårbehand.ling, diabetiske fotsår, leddundersøkelser, muskelfunksjonen i underekstremitetene, gangfunksjonen, spesielle testmetoder på den diabetiske foten, litt om ortopediteknikk, balanse.

trening, avlastningsterapi med såravlastningsteknikk, egen.program for diabetikere og fotøvelser.

Emil Ottosen, er autorisert fotterapeut, utdannet i Kristiansand i 1976.
Han har også utdanning som hjelpepleier fra Ullevål sykehus. Han har allsidig praksis som fotterapeut, også som faglærer for fotterapeuter. Videre har han lang praksis som hjelpepleier bl.a. som ledende hjelpepleier.
Videre har han fagskoleutdanning i rehabilitering og høg.skoleutdanninger i yrkespedagogikk, arbeidslivskunnskap og handlingskompetanse.
Han tok initiativ til, og satte i gang den første spesialopplæring om diabetesfoten for fotterapeuter i Norge i 1981, etter først å ha vært på nordisk studietur med dette formål.

Deretter fordypnings.kurs om den diabetiske fot hos De Danske fodterapeuter.
Det var han som innførte begrepet - diabetes-fotterapi i Norge.
I tillegg har han diverse kurs i fordypning i diabetes i NorgeHan har også kurser i medikamentlære og sårbehandling.

Diabetiske fotsår skyldes hovedsakelig to komplikasjoner av diabetes; nervesykdom nevropati og åreforkalkning arteriosklerose. Høyt blodsukker over tid ødelegger.

Alfabetisk liste over sykdommer og medisinske problemstillinger hvor du kan søke direkte i Helsebibliotekets kilder. Sår skal stelles før sengeoppredning. Dette er fordi oppredning av seng kan føre til at mange mikroorganismer svever i lufta, og det kan infisere såret. Leggsår (ulcus cruris) Hva er det? Vi kan alle få sår på bena og føttene, men av og til heler ikke sårene, de blir kroniske. Kroniske fot- og bensår , eller.

2018 PDF/ePUB E-Bøker - All rights reserved.