Den glemte soldat

Den glemte soldat
Utgivelsesar: 2011
Originaltittel: Le soldat oublié
Forlag: Vega forlag
Sprak: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282112000
Forfatter: Guy Sajer
Antall sider: 416
Oversatt av: Skjæraasen, Magne
Kategori: Historie

Guy Sajers perspektiv som tysk fotsoldat gjør "Den glemte soldat" til en unik dokumentasjon. Her blir redselene ved østfronten under andre verdenskrig betraktet gjennom øynene på en tysk tenåringssoldat. Den tyske invasjonen er i ferd med å gå i stå på Ukrainas iskalde ødemark. Det som for unge Sajer i begynnelsen er et spennende eventyr, utvikler seg til en desperat kamp for å overleve. Som medlem av elitedivisjonen Gross Deutschland, kjempet han i alle de store slagene, fra Kursk til Kharkow. Den glemte soldat er lovpriset av kritikere ikke bare som skildring av en brutal krig, men også som en rå skildring av menneskesinnet.

Bitterhet preger mange av dem som ville dekorere 1200 glemte krigshelter. En oppfordring de fikk fra Ine Eriksen Søreide. Nå svarer hun på anklager fra. Trump gir Kina-kritiker viktig stilling Donald Trump har utnevnt økonomen og Kina-kritikeren Peter Navarro til leder for Det hvite hus' nyopprettede. 17. mai-tale (Hundreårsmarkeringen) Dette er en 17. mai-tale som holdes 17. mai på en ungdomskole i Østlandet. Håper den er til hjelp for andre som må holde tale! Den kalde krigen - To supermakter med hver sin ideologi Et sammendrag av mye av det som skjedde under den kalde krigen. NR1. DEN LILLE RØDE HØNA Det var en gang en liten høne. Høna hadde tre venner, - en katt, en mus og en gris. En dag fant hun noen korn på bakken. Sårstell etter trening 15. desember. 2 ganger i døgnet gjorde jeg dette. Litt garderobeprat tåler vi i tjukkasbloggen.

Kiloene som kom på fra hevelser og pga.

Registrering hos politiet kan få negative følger for dine planer om yrkesvalg. Mikael fikk bot for å ha urinert på offentlig plass. Hvilke konsekvenser. Glad i å løse kryssord? Her finner du gratis digitale kryssord, kryssordbok og kryssordhjelper på nett. Vi har også sudoku og mye annen hjernetrim. Språklige virkemidler En oversikt over virkemidler vi alle bruker både i tale og skrift.

I 2003 begynte Rolf Jacobsens Venner å presentere «Månedens dikt», der vi utfordret personer til å velge seg et dikt av Rolf Jacobsen, gjerne med en begrunnelse.

2018 PDF/ePUB E-Bøker - All rights reserved.