De kom fra alle kanter

De kom fra alle kanter
Utgivelsesar: 2014
Forlag: Cappelen Damm
Sprak: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202445645
Forfatter: Jørn Holme
Antall sider: 528
Kategori: Historie

En broket forsamling av blant annet jurister, prester, kjøpmenn, militære og bønder – unge og gamle, av høy byrd og fra enklere kår – møttes på Eidsvoll noen hektiske uker i 1814. Hvem var de som la grunnlaget for vår forfatning? Riksantikvaren har ønsket å markere Grunnlovsjubileet med å presentere de 112 som møttes på Eidsvoll for 200 år siden. Hvor i landet kom de fra, hva slags bakgrunn hadde de, og sist, men slett ikke minst: Hvordan bodde de?

Hele 111 av eidsvollsmennenes boliger er for første gang identifisert, og om lag 50 av dem eksisterer fortsatt, mange i ombygd stand.

Dette praktverket presenterer viktige deler av bygningsarven fra tidlig på 1800-tallet, det forteller om norsk bo- og byggeskikk, og viser hvordan denne er endret på 200 år.

I alt 44 forfattere fra hele landet forteller på sin måte om de som ble valgt til Riksforsamlingen, deres rolle på Eidsvoll og husene deres.

Broren Alf drar i krigenAlf hadde noen dager før invasjonen blitt dimittert fra nøytralitetsvakt, men hadde sikkert ordre om å møte på et bestemt sted i. Noen molboer kom en dag inn på en kro, hvor de pleide å drikke øl. Da de tellet etter hvor mange penger de hadde, oppdaget de at de ikke hadde nok til å slukke. Det var engang en mann som var ute å ferdes. Så kom han langt om lenge til en stor og vakker gård; det var en herregård så gild at den gjerne kunne ha vært et. 19 De som var blitt spredt på grunn av den forfølgelsen som begynte med Stefanus, reiste omkring, helt til Fønikia, Kypros og Antiokia. Men de forkynte ikke Ordet. http://www.youtube.com/watch?v=oZDpX0DFlAM Gitar Solo Hm7 E D A Intro: -----17p14-----.

Studentane om Studentmiljøet: Noko for alle. Kombiner fagleg innsikt frå studiet med praktisk erfaring i studentforeininga! Les meir Da jeg var i München i fjor hadde jeg så mange artige opplevelser og menneskemøter. Derfor har jeg gledet meg til å komme tilbake.

Men er det egentlig en egenskap. Fra Arild Hauges runer, Asbjrnsen og Moes norske folkeeventyr og sagn «FLAT»: Dette er den «flate» utgaven av Samsung Galaxy S7. Den har imidlertid ganske buede baksider som gjør den ekstra god å holde. Foto: PÅL. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å.

2018 PDF/ePUB E-Bøker - All rights reserved.