De 101 dalmatinerna

De 101 dalmatinerna
Utgivelsesar: 2017
Originaltittel: The Hundred and One Dalmatians
Forlag: B Wahlströms
Sprak: Svensk
ISBN/EAN: 9789132176517
Forfatter: Dodie Smith
Antall sider: 223
Oversatt av: Erkelius, Lina
Kategori: E-bøker

Två dalmatiner och så kanske några valpar, det var vad herr och fru Dearly hade tänkt sig från början. Missis och Pongo är ett stiligt hundpar, och valparna är bedårande när de anländer, trots att de är hela femton stycken! Och så är det ju Perdita förstås, den övergivna dalmatinertiken som fru Dearly tagit hand om. Så nu är det allt som allt arton hundar hemma hos Dearlys.

Det är då den ondskefulla Cruella de Vil knackar på. Hon som alltid bär päls, sover i hermelinlakan och vars make är pälshandlare. I samma stund som hon får syn på de vackra hundarna så får hon sin fruktansvärda idé att man kan tillverka unika pälsverk av dalmatinernas skinn!

När Cruella helt fräckt stjäl alla femton valpar ger sig Pongo och Missis ut på en farlig jakt efter sina små ungar. Det är en kamp mot klockan. Runtom i hela England har det försvunnit dalmatinervalpar och panikslagna mattar och hussar letar desperat, precis som Dearlys. Det gör i sin tur Cruella desperat om det ska bli några pälsar, måste valparna dödas innan någon hittar dem!

Boken utkom första gången 1956 i England, och har sedan dess tryckts i många upplagor. Historien har också blivit både animerad film och spelfilm.

B. Wahlströms moderna klassiker är både älskade böcker som kanske fallit i glömska och böcker som aldrig riktigt lämnat läsarnas medvetande. De riktar sig till både de äldre och yngre bokslukarna, till de som läser på egen hand och de som läser tillsammans med en vuxen.

Temafest med tema "Eventyr og tegnefilm" er en slager. Her er noen tips til utkledning: - Prinsesse gulltopp - De tre bjørnene - Bompibjørnene Buzzfeed har laget en sak om hva som skjedde i 1997, året da de som nå går siste år på high school i USA ble født.

I Norge ble de som går siste år på. Norsk Dalmatiner Klubb er en landsdekkende raseklubb tilknyttet Norsk Kennel Klubb.

På våre nettsider vil du finne informasjon om rasen og valper til salgs Aditya. 19, Nesset.

Er en gutt på snart 20 år som er adoptert fra India. Er svært interessert i både landet og kulturen. Nylig flyttet til Volda,og studerer på.

NORGES STØRSTE UTVALG av alt innen Karneval, Fest og Moro! Vi har kostymer, kostymetilbehør, parykker, dekorasjon og teatersminke med mer!! SE HER! De nyeste spille spill og morsomste spillene samlet på 1 nettsted! Hos oss finner du mer enn 3 500 spill! De nyeste spille spill og morsomste spillene samlet på 1 nettsted! Hos oss finner du mer enn 3 500 spill! Velkommen til Utdanningsdirektoratets Prøvegjennomføringssystem.

Elev Lærer/Administrator Morsomme spørsmål som de fleste vil svare feil på.

2018 PDF/ePUB E-Bøker - All rights reserved.