Bienes historie

Bienes historie
Utgivelsesar: 2016
Forlag: Aschehoug & Co
Sprak: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203360480
Forfatter: Maja Lunde
Antall sider: 457
Kategori: Romaner

"Bienes historie", skrevet av Maja Lunde, skildrer menneskenes første spede forsøk på å holde bier, via dagens industrielle landbruk og til en fremtid hvor biene er døde.

I bunnen ligger tre sterke historier om relasjoner mellom foreldre og barn, og om menneskenes sårbarhet.

William er en melankolsk biolog og frøhandler i England i 1852. Han setter seg fore å bygge en helt ny type bikube som skal gi både ham selv og hans barn ære og berømmelse. George er birøkter i USA i 2007 og kjemper i motbakke, men han håper sønnen kan bli gårdens redning. Tao arbeider med håndpollinering i et fremtidig Kina hvor biene har forsvunnet. Hun ønsker mer enn noe annet at sønnen skal få en utdannelse og et bedre liv enn henne selv.

Bivoks. Hvordan dannes bivoks? Biene har fire par vokskjertler på undersia av bakkroppen. Kjertlene utsondrer voks som danner små plater. Platene blir etter hvert. Pollinering. Alle blomsterplanter trenger å bli pollinerit for å formere seg. Noen planter er selvfertile og kan bruke sitt eget pollen. Andre planter er. Merking av bigård. I henhold til forskrift om birøkt skal alle bigårder merkes med birøkterens navn, adresse og telefonnummer samt at hver kube skal ha et unikt. Vi gir deg de beste bøkene fra 2016 her. Årets bok, årets roman, årets boksalgsuksess eller årets krimbok, les mer om bøkene på denne siden. Se her for beste. Nordmann døde etter bistikk i Spania-03-06-2017 Norges Birøkterlag har blitt kjent med at en 70 år gammel nordmann har dødd etter å ha blitt stukket av bier. Men en sjelden gang blir man truffet av dette eureka som forandrer alt.

Hos meg kom det en sen sommerettermiddag, liggende på skogens bunn, i akademisk kontemplasjon. Gutten som ble reddet fra baglerne og fraktet over fjellet ble til slutt landets konge. Men synet på Håkon Håkonsson har endret seg drastisk gjennom historien. Norsk Birøkt - nytt og gammelt stoff om birøkt samlet på ett sted! Vi starter med et smell! Her finner du nå 170 innlegg, inkludert video, guider og andre. Rolvsøya. Molta AS er lokalisert i Tufjorden på Rolvsøyas vestside. Alle råvarer er plukket på Rolvsøya eller omliggende øyer i Måsøy kommune, lengst nord. Aschehoug forlag huser noen av Norges beste forfattere og har bøker i alle sjangere og formater. Aschehoug har bøker i blodet. Det har vi hatt siden 1872.

2018 PDF/ePUB E-Bøker - All rights reserved.