Vareopptelling

Vareopptelling
Utgivelsesar: 2013
Forlag: Cappelen Damm
Sprak: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202409524
Forfatter: Erlend Loe
Antall sider: 136
Kategori: Romaner

​Sylskarpe litterære stikk

Det fantes dem som mente at Nina Faber burde fått NordiskRåds Litteraturpris på 1970-tallet. På sitt eget forsiktige vis var hun en finlyriker, men aldri tilstrekkelig i takt med den tidens forserte politiskemelodi. Der andre skrev om Mao, skrev Nina om myrflangre, mønsteret iøyenstikkervinger og om været i byer hun aldri hadde vært i.

Igjen har Loe levert en roman som er breddfull av humor ogironi, samtidig som han stikker i siden til anmelderiet. Denne lillekortromanen er mettet med spenning og ydmykende hendelser - for i kjent «Loes» stil tar handlingen heltfullstendig uransakelige veier.

Det handler om Nina Faber som er en aldrendelyriker.

Hun har aldri har vært helt i takt med sin samtid. På 1970-tallet,mens kollegaene skrev riktig og viktig, skrev hun de rareste ting. Nå har hunhar vært ute av syne i årevis. Herjet av motgang og alkohol, muligens enkjæreste, men ingen vet. Vi møter henne den dagen hun utgir sin nyediktsamling, Bosporos. Nina er nervøs, hun er sint og når hun kommer over entotalt urimelig anmeldelse, rakner det for henne. Det er pay back time.

På grunn av et stipend fra Den norske Forfatterforeningen har Nina Faber tilbrakt noen år i Istanbul. Det er herhar hun har skrevet ferdig sin siste diktsamling. Tilbake i Oslo skaffer hunseg en hagekolonihytte på Sogn, hvor hun setter sin ære i å ha en plettfri hagehvor det daglig vanker soyamelk til pinnsvinet Jussi. Hun våkner tidlig dendagen diktsamlingen skal lanseres, og hun venter på at redaktøren skal ringe ogformidle de gode anmeldelsene. Slik går det ikke. Det er surmaget skepsis overhele linjen, og Nina kjenner at grensen er nådd når det gjelder krenkelser.

Det er som Knut Hoem sier det i NRK :"Vareopptelling eren roman som raskt minner verden om de åpenbare kvalitetene til forfatterenErlend Loe. Han er morsom! Hvem ellers tar seg bryet med å skildrelaktoseintolerante pinnsvin? Ingen, absolutt ingen, det gjør bare ErlendLoe."

Det er ingen grenser for hva en forsømt lyriker kan finne pånår hun tar saken i egne hender.

Stiftelsen RIBO tilbyr tjenester innenfor habilitering, rehabilitering, behandling og botilbud til personer med sammensatte utfordringer. Natten er dagens mor Familieportrett uten filter. Suksessen er tilbake – spilles kun ni ganger! Bra cuphelg for NHK-jenter. Tre årsklasser med til sammen seks lag fra Nesodden Håndballklubb deltok på Storhamar Cup på Hamar i helgen. Begge J05-lagene […] Under alle Nesodden håndballklubb sine hjemmekamper skal det være et lag som har hallansvar i hallen.

Husk at kampene kan endres så sjekk BANEDAGBOKEN! DRAMA «The Rules For Everything» Norge. 9 år. Regi: Kim Hiorthøy. Med: Natalie Press, Tindra Hillestad Pack, Ingrid Olava.

1990-tallet var ikke bare. Tverrfaglig spesialisert behandling av ruslidelser (TSB) er den norske betegnelsen på tjenester som utfører rus- og avhengighetsbehandling på spesialistnivå. Bokføring og regnskap for enkeltpersonforetak. Med rett kompetanse og et regnskapsprogram på PC eller nett så kan du selv føre regnskapet for. 15. - 21. MAI. Mandag: 10.45 Seniortrim på sykehjemmet. kl 15.30 Ettermiddagskaffe med Tore og Rasmus som spiller trekkspill i stua 1.etasje, Nannestad bo- og. Regjeringen.no skal gi befolkningen innsikt i regjeringens og departementenes arbeid og skape engasjement i demokratiske prosesser. Vi er en av Norges største dugnadsleverandører, og i de 10 årene vi har vært på markedet har vi bidratt med 140 millioner til frivilligheten.

2018 PDF/ePUB E-Bøker - All rights reserved.